1988-2013 van UCN Aerospace tot Aeronamic

Aeronamic ontwikkelt, ontwerpt en produceert hoogwaardige producten voor de vliegtuigindustrie. Het Nederlandse bedrijf uit Almelo, voortgekomen uit Ultra-Centrifuge Nederland, bestond in 2013 25 jaar. Het was de kernramp in Tsjernobyl (26 april 1986) die UCN dwong om nieuwe wegen in te slaan. Maar het bleek niet eenvoudig om vanuit een op zich voortreffelijke kennis tot een succesvol commercieel product te komen. Dat bewijst de nog jonge geschiedenis van deze onderneming.

Een kwart eeuw uitproberen, rekenen, tekenen, frezen, draaien, monteren, assembleren, fabriceren, testen, communiceren, presenteren, doorzetten, kansen creëren én benutten leidde tenslotte tot een succesvol bedrijf in de maakindustrie met anno 2014 151 werknemers. Hoe begon het in 1988 en hoe is Aeronamic geworden tot wat het nu is? De kleurrijke verhalen zijn boven tafel gehaald en voor de toekomst vastgelegd. Alle hoofdrolspelers uit een kwarteeuw Twentse luchtvaartgeschiedenis komen aan het woord in dit jubileumboek dat verscheen in de zomer van 2014.

Het boek is vooral bedoeld als identity marker binnen de eigen organisatie, om de geschiedenis vast te leggen en de ruim aanwezige saamhorigheid verder te versterken. Een jubileumboek verbindt mensen.

Oud-directeur Jan Muller over het boek: “Complimenten en chapeau. Als eerst en vroeg betrokkene van en bij UCN Aerospace wil ik je graag bedanken voor al het werk en de energie die je er in stopte om de eerste 25 jaar van Aeronamic zo goed in beeld te brengen. Het is een prachtig document geworden. Het is je heel goed gelukt om uit al die verhalen een geheel te maken en de lijn erin te houden.”